Στοιχεία Επικοινωνίας

Αθήνα 13 Iουλίου 2017

Με απόλυτη επιτυχία έγινε σήμερα το πρωί άσκηση ετοιμότητας στον κόλπο των Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η e-Arion, ως Σύμβουλος Ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης της ΔΕΗ-ΑΗΣ Λινοπεραμάτων Ηρακλείου Κρήτης, οργάνωσε και διεύθυνε την Πραγματική (Ζωντανή) Άσκηση Ασφαλείας σε συνδυασμό με την Άσκηση «ΑΡΓΩ 2016» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκε την 30η Μαΐου 2016 στον κόλπο Λινοπεραμάτων Ηρακλείου.

Η άσκηση προέβλεπε διάσωση τραυματιών έπειτα από έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο, την κατάσβεση της φωτιάς και την αποτροπή της μόλυνσης του περιβάλλοντος από το φορτίο (υγρά καύσιμα) του πλοίου.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική, ο Δήμος Γαζίου, οι Ειδικές μονάδες της Αστυνομίας, το ΕΚΑΒ, αλλά και εθελοντές που συμμετείχαν, εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίηση τους για τον απόλυτο συντονισμό και την επιτυχία της άσκησης.

https://www.youtube.com/watch?v=UDPqHwK7Gpo&t=22s

Η ΔΕΗ-ΑΗΣ Λινοπεραμάτων Ηρακλείου απέσπασε το ΧΡΥΣΟ Βραβείο των Health & Safety Awards 2016, στην ενότητα «Ετοιμότητα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» για την οργάνωση και το αποτέλεσμα της παραπάνω Άσκησης Ασφαλείας.

Οι λήψεις από το drone δίνουν μια άλλη οπτική από ψηλά στην εντυπωσιακή άσκηση.

Δηλώσεις εμπλεκόμενων φορέων εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=UDPqHwK7Gpo&t=22s

Προηγούμενο Άρθρo Πρόσκληση του Διευθυντή της e-arion Συστήματα Ασφαλείας, Δημήτρη Ταγκαλάκη στο κεντρικό δελτίο του Epsilon TV με την Αμαλία Κάτζου 27/05/2017