Στοιχεία Επικοινωνίας

Βόλος, Μάρτιος 2014

Ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο για ασφαλείς μεταφορές προσώπων και αγαθών, ελκυστικό για τον τουρισμό κρουαζιέρας, σύγχρονο και ασφαλές έγινε το λιμάνι του Βόλου με το σύστημα ασφάλειας ISPS στο λιμάνι του Βόλου προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για το ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας λιμένος Βόλου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κώδικα ISPS, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, που υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, παρουσία της υφυπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Μεϊκόπουλου, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του διευθύνοντος συμβούλου και Προέδρου της ΟΛΒ ΑΕ κ. Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, του αντιδημάρχου Βόλου, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Δημάρχου κ. Θάνου Θεοδώρου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων της Λιμενικής Αρχής και των Σωμάτων Ασφαλείας, αποστράτων Λιμενικών, εργαζομένων στον ΟΛΒ και πλήθους κόσμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του συστήματος ασφαλείας τα πλοία και οι λιμενικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να συνεργάζονται για να ανιχνεύουν και να αποτρέπουν πράξεις που απειλούν την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών. Πρόκειται για ένα καθοριστικής σημασίας έργο για τον λιμένα του Βόλου, που τον καθιστά ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία. Το ολοκληρωμένο σύστημα ISPS δημιουργεί φυσικές και ηλεκτρονικές συνθήκες ασφαλείας για το λιμάνι του Βόλου, όπως ορίζονται από τους διεθνείς κανόνες. Η αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών, που παραδίδουμε, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο λειτουργίας του λιμένα Βόλου για την προστασία των εργαζομένων, της πόλης του Βόλου και των επωφελούμενων από αυτό, αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας».

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παρών ήταν στα εγκαίνια και ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Queen Victoria που έδεσε σήμερα για πρώτη φορά στο λιμάνι του Βόλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος τόνισε ότι το λιμάνι είναι ολόκληρης της Θεσσαλίας με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. «Το λιμάνι του Βόλου σε συνεργασία με όλες τις αναπτυξιακές δυνάμεις μπορεί να πετύχει πάρα πολλά. Ήδη έχουμε απευθύνει επιστολή συνεργασίας σε όλους τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας και να βγούμε μπροστά. Στα επόμενα Ποσειδώνια θέλουμε να συμμετέχουμε μαζί με όλους τους φορείς της Θεσσαλίας. Τα σημερινά εγκαίνια δείχνουν την θέλησή μας να είμαστε πρωτοπόροι στη διεθνή νομοθεσία περί ασφάλειας και αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Κυβέρνησης η κα Χρυσοβελώνη, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ ΑΕ κ. Θρασ. Σταυριδόπουλος, μαζί με τον επικεφαλής της εταιρίας που ανέλαβε τη διαχείριση του συστήματος κ. Δημ. Ταγκαλάκη, παρουσίασαν τη λειτουργία του συστήματος στις εγκαταστάσεις της λιμενικής ζώνης στο Πεδίο Άρεως, εκεί όπου ήδη λειτουργούν οι πύλες ελέγχου και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του έργου και των πλεονεκτημάτων που αποκτά από τη λειτουργία του, το λιμάνι του Βόλου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΟΛΒ ΑΕ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με το έργο αυτό υλοποιήθηκε το Σχέδιο Ασφάλειας της Λιμενικής Εγκατάστασης του Λιμένος Βόλου με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας, βάσει του Κώδικα ISPS, του Κανονισμού ΕΚ 725/04 και του Ν 3622/07. Κριτήριο σχεδιασμού ήταν η δημιουργία Κέντρου Ασφάλειας εντός του λιμένα όπου συγκεντρώνονται σε πραγματικό χρόνο, μέσω εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, το σύνολο των πληροφοριών ασφάλειας.

Ενδεικτικά το έργο αποτελείται από:

Φυλάκιο Κεντρικής Πύλης / Κέντρο Ελέγχου Ασφάλειας (ΚΕΑ).
Φυλάκιο Προβλήτα Νο 3.
Σύστημα επιτήρησης με κάμερες, συστήματα επικοινωνίας με φυλάκια
Ηλεκτρικούς μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης
Ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων
Περιφράξεις, θύρες εισόδου-εξόδου οχημάτων
Υπερυψωμένη πλατφόρμα ελέγχου Φ/Γ οχημάτων
Προκατασκευασμένα στηθαία σκυροδέματος τύπου JERSEY
Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό – κόμβοι διανομής – καλωδιώσεις

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών καθώς αυτή αποτελεί κρίσιμο στοιχείο λειτουργίας του Λιμένα Βόλου, τόσο για την προστασία των εργαζομένων, της πόλης του Βόλου και των επωφελούμενων από αυτό αλλά και όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο δημιουργεί φυσικές και ηλεκτρονικές συνθήκες ασφαλείας όπως ορίζονται από τους διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανόνες ασφαλείας και ειδικότερα του Κανονισμού (ΕΚ) 725/2004 (L129/6 της 29.4.2004) και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2005/65 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (L310 της 25.11.2005) για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων, των λιμενικών εγκαταστάσεων και των λιμένων καθώς και του Ν 3622/07 “Ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ 281 Α’/20-12-2007).

Τα αναμενόμενα οφέλη είναι η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας εντός της περιμέτρου του λιμένα Βόλου καθώς και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το λιμάνι και αυτοματοποίηση σχετικών διαδικασιών με την ηλεκτρονικοποίησή τους.

http://www.myvolos.net/archives/171003

More in this category: Εξοπλισμός Ασφαλείας Λιμένα Ηρακλείου » Υποδομές & Εξοπλισμός Ασφαλείας Λιμένα Βόλου » Τερματικός Σταθμός Κρουαζιέρας Λιμένα Λαυρίου » Επιτήρηση συνόρων – αναζήτηση και διάσωση » Παρουσίαση της πρώτης ελληνικής κινητής μονάδας ασφαλείας » Σύστημα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στο θαλάσσιο χώρο Καλύμνου-Κω » Παρουσίαση ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας στο λιμένα Ρέθυμνου » Σχέδιο Ασφάλειας Λιμένα (ΣΑΛ) Ελευσίνας » Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς » Σύστημα Αυτόματης Ηλεκτρονικής Επιτήρησης Συνόρων » Φορητή Μονάδα Ελέγχου Εισιτηρίων » Προστασία μετασχηματιστών από κλοπή » Σύστημα ασφαλείας Φ/Β πάρκου μεγάλης ισχύος 6MWp » Ευρωπαική ημερίδα προστασίας συνόρων της FRONTEX (ED4BG) » Επιχειρησιακό κέντρο επιτήρησης συνόρων στον Έβρο » H e-Arion ABEE, αναγνωρισμένη απο την ICAP GROUP ως μια από τις ”Strongest companies in Greece” » Θανατηφόρο ατύχημα – Επικίνδυνη οδήγηση » Εξιχνίαση εγκλημάτος » SECURITY EXPO 2011 » Επιτήρηση 50 στρ δάσους & αποτροπή ληστών από ενα φύλακα » Εκπαίδευση προσωπικού ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων μέσω Internet » Ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας λιμενικής εγκατάστασης » Παρουσίαση Ανιχνευτών Δεμάτων στην Βρετανική Πρεσβεία » Τήρηση διαδικασιών ασφάλειας » Αποπειρά ληστείας σε ΑΤΜ απέτυχε χάρη του σύστηματος ασφαλείας » Συστήματα ασφάλειας σε φωτοβολταϊκά (Φ/Β) πάρκα » Εξυχνίαση στοιχείων και σύλληψη δραστών με συστήματα ασφαλείας της εταιρίας e-Arion » Εκπαιδευτικό σεμινάριο για υπεύθυνους ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων » Αναγνώριση της εταιρίας ως οργανισμού ασφάλειας από το ΥΕΝ »
Προηγούμενο Άρθρo Εξοπλισμός Ασφαλείας Λιμένα Ηρακλείου
Επόμενο Άρθρo Πρόσκληση του Διευθυντή της e-arion Συστήματα Ασφαλείας, Δημήτρη Ταγκαλάκη στο κεντρικό δελτίο του Epsilon TV με την Αμαλία Κάτζου 27/05/2017